Mentoratul începe astăzi în cadrul programului ACCELRATOR – program de mentorat și producție pentru artiști emergenți

09 mai 2022

 

Astăzi este o zi mare pentru echipa Accelerator. Cei 10 artiști emergenți selectați în program sunt așteptați la galeria Gaep din București, unde se vor întâlni fața în față cu mentorii ACCELERATOR, personalități naționale și internaționale ale artei contemporane.

Începe prima parte a stagiului de mentorat2 săptămâni intense, pline de informații, curiozitate, schimb de idei, atât în cadrul grupului de artiști, precum și în dialog cu mentorii.

În prima săptămână, incursiunea artiștilor se conturează astfel:

  • 9 – 10 maiPiața de artă contemporană și posibilități de finanțare, atelier susținut de Andrei Breahnă, manager cultural
  • 11 – 12 mai Sistemul artei contemporane, susținut de Þorlákur Einarsson, director galeria i8 – partenerul programului
  • 13 – 14 mai Relația dintre artist și curator, susținut de Tevž Logar, curator

Vă reamintim cine sunt cei 10 artiști selectați, care s-au remarcat în competiția riguroasă din cadrul Apelului deschis: Andrei Arion, Flaviu Cacoveanu, Roberta Curcă, Lucia Ghegu, Mihaela Hudrea, Alina Ion, Maria Mandea, Delia Prodan, Stanca Soare și Ana Maria Szöllösi.

Le dorim succes și așteptăm să urmărim practica lor artistică pe parcursul programului.

Săptămâna viitoare ei vor fi față în față și cu mentorii Ioana Chira – comunicator (laborator: PR, comunicare în artă și redactare în contextul practicii artistice), Olöf Nordal – artistă (laborator: Artă în spațiul public) și Sigurður Atli Sigurðsson – artist (laborator: Publicații de artist).

Curând, vom reveni cu detalii despre toate aceste sesiuni. Mentoratul se va derula până la finalul lunii iulie, în mai multe etape.