Lansăm astăzi podcastul „Accelerator Today”

16 decembrie 2022

Ascultă primul episod – „Fă cunoștință cu Accelerator, motorul care contribuie la dezvoltarea carierelor artiștilor emergenți din România”

„În selecția artiștilor, obiectivul nostru a fost de a identifica nu numai practici artistice valoroase sau care am simțit că pot beneficia în urma programului Accelerator, dar să avem și o diversitate de practici, pentru că programul de mentorat este, în sine, extrem de divers ca activități. De aceea, ne-am dorit artiști care au zone de interes și folosesc medii diferite, contribuind astfel împreună și separat la succesul acestui proiect.” – Andrei Breahnă, Accelerator Project Manager

Dăm startul prodcastului printr-un dialog animat dintre Andrei Breahnă, project manager Accelerator, și Ana-Ilinca Macri, mediator cultural. Acest prim episod este o invitație de a intra în lumea noastră artistică. Cum și mai ales de ce a fost creat Accelerator – veți ascultând această conversație. Tot aici vă povestim despre succesele înregistrate până acum și vă dezvăluim din planurile anului 2023. De asemenea, veți afla mai multe informații despre Asociația Culturală Eastwards Prospectus și programele implementate de aceasta în cei șapte ani de la înființare.

Scopul podcastului este să creeze acel context potrivit dialogurilor inspiraționale despre arta contemporană și să conecteze publicul cu artiști (atât cei din cadrul programului, cât și artiști invitați), curatori, manageri culturali și parteneri ai programului.

Accelerator Today promovează un dialog deschis despre subiecte diverse – de la piața de artă, provocările și oportunitățile la care au acces artiștii emergenți, antreprenoriatul în artă, curatorierea sau arta în spațiul public.

„Sistemul academic din România urmează o paradigmă care nu a fost niciodată reformată și care este astăzi deconectată de realitatea sistemului de artă. Inclusiv în Islanda, unde ne-am întâlnit cu decanul Universității de Artă, abordarea este mult mai interdisciplinară și nu este atât de mult axată pe mediu. Artiștii sunt încurajați să își formuleze strategii de lucru cu un anumit tip de discurs și apoi sunt încurajați să experimenteze cu mai multe medii în același timp.” – adaugă Andrei Breahnă

Podcastul Accelerator Today  este produs sub umbrela programului Accelerator. Mentorat și producție pentru artiști emergenți finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Podcastul este disponibil pe website-ul Accelerator și pe platformele spotify și anchor.