generic_banner_roo

Promotor de proiect: Asociația Culturală Eastwards Prospectus
Parteneri de proiect: Muzeul de Artă Brașov și Galeria Gaep, România
Valoarea totală a proiectului: 149.500 lei
Valoarea finanțării nerambursabile (100% bugetul Municipiului Brașov): 149.500 lei
Durată: 3 luni
Locații de implementare: Brașov, România

Despre Accelerator Brașov

Accelerator Brașov selectează 10 artiști emergenți talentați și îi pune în contact cu profesioniști români din domeniul artei pentru o perioadă de 3 luni. Pe parcursul acesteia, artiștii participă la laboratoare tematice menite să le ofere cunoștințe complementare celor dobândite în școală, beneficiază de sesiuni individuale de mentorat, primesc sprijin în crearea și producția unor lucrări noi pentru o expoziție în cadrul Muzeului de Artă Brașov.

Accelerator Brașov se evidențiază printr-o serie de elemente distincte:

Mentorat

Accelerator Brașov este un nou proiect sub umbrela Accelerator, programul complex de mentorat, construit sub forma unui incubator care promovează o abordare strategică și integrată asupra carierei artistice, inițiat în 2022 de către Asociația Culturală Eastwards Prospectus. Pe parcursul celor 3 luni, artiștii vor avea la dispoziție timpul, contextul și resursele necesare pentru a-și consolida cunoștințele acumulate, pentru a produce și expune lucrări noi și pentru a interacționa cu publicul larg.

Parteneriatul cu un muzeu național

Proiectul Accelerator se derulează în parteneriat cu Muzeul de Artă Brașov, a cărui echipă și-a asumat misiunea de a schimba percepția publică eronată asupra muzeelor, conform căreia acestea reprezintă spații pasive, simple arhive de patrimoniu. Muzeul de Artă Brașov creează conexiuni între artă, public și artiști, fiind un spațiu dinamic de explorare, învățare activă și experimentare cu patrimoniul și creația contemporană. În cadrul Accelerator Brașov, Muzeul pune la dispoziție spațiul și contextul în care artiștii emergenți pot crea și expune lucrările lor într-o expoziție de grup ce va putea fi vizitată timp de două luni la finalul etapei de mentorat.

Networking și sharing

Accelerator Brașov facilitează networking-ul și sharing-ul în cadrul comunității artistice create în jurul programului, care include nucleul de artiști emergenți selectați, profesioniștii români și publicul iubitor de artă contemporană.

Accelerator Brașov este un proiect finanțat din bugetul Primăriei Brașov și implementat de către Asociația Culturală Eastwards Prospectus.

Partenerii proiectului sunt Muzeul de Artă Brașov și galeria Gaep, cu sediul în București. Bugetul alocat proiectului este 149.500 lei pentru întreaga sa durată.