Accelerator se extinde cu un nou program de mentorat și producție pentru artiști emergenți la Câmpulung

23 octombrie 2023
 • Promotor de proiect: Asociația Culturală Eastwards Prospectus
 • Parteneri de proiect: Primăria Câmpulung și Galeria Gaep, România
 • Valoarea totală a proiectului: 197.106,05 lei
 • Valoarea finanțării nerambursabile (90% – PNRR; 10% – Primăria Câmpulung): 177.106,05 lei
 • Durată: 7 luni
 • Locație de implementare: Câmpulung, România

Asociația Eastwards Prospectus continuă eforturile de susținere concretă a artiștilor emergenți din România printr-un nou program marca Accelerator.

În urma unui apel deschis ce va fi anunțat pe website-ul Accelerator, zece artiști emergenți vor fi selectați să facă parte din program.

Etapele principale ale proiectului sunt:

 1. Mentorat: 
  1. Programul de mentorat pentru artiști va avea loc în Câmpulung, județul Argeș, pe o durată de două săptămâni. 
  2. Asociația va organiza și un curs de management cultural pentru profesioniștii din domeniu
 2. Față în față cu artiștii: un proiect de conținut digital ce presupune realizarea de zece profiluri de artist care vor contribui la apropierea dintre artist și public
 3. Realizarea de lucrări de artă în spațiul public: cei zece artiști vor realiza împreună 5 lucrări de artă contemporană ce vor fi expuse în spațiul public din Muncipiul Câmpulung pe o perioadă de trei luni

Scop

Proiectul își propune să devină o platformă de susținere a artiștilor emergenți în vederea cercetării a diferite comunități minoritare din Câmpulung, a patrimoniului material și imaterial local, a realizării de creații artistice destinate spațiului public în care arta contemporană este integrată în viața publicului. Aceasta se va materializa în lucrările de artă ce vor fi expuse în spații publice.

Accelerator Câmpulung se află sub umbrela Accelerator, programul extins de mentorat și producție pentru artiști emergenți, inițiat de Asociația Eastwards Prospectus în 2022.

Urmărește-ne pe Facebook sau pe Instagram pentru noutăți cu privire la programul din Câmpulung și lansarea apleului deschis!

– 

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Câmpulung. Pentru mai multe detalii, vizitați https://www.primariacampulung.ro/