Accelerator în media

 

Programul Accelerator. Mentorat și Producție pentru artiști emergenți este promovat, în permanență, prin canalele media relevante pentru publicul său.

 

1. Lansare program – februarie 2022

Agerpress, e-zeppelin, IQads, Igloo, RFI – emisiunea „Zebra”, RomâniaPozitivă

 

2. Comunicarea Apelului deschis – martie 2022

Artevezi, Curatorial, e-zeppelin, Finanțare.ro, Igloo, IQads, RomaniaPozitivă, Igloo, News.ro

 

3. Anunțarea selecției de artiști emergenți – aprilie 2022

Clujul cultural, Curatorial, Igloo, IQads, Modernism, News.ro, Romaniapozitiva

 

4. Comunicarea detaliilor despre stagiul de mentorat, la finalizare –  iulie 2022

ArteveziClujul cultural, Curatorial, Curatorial mentor Tevz LogarCuratorial interviu Andrei Breahnă, e-zeppelin, Igloo, The Institute, IQads, IQads mentor Ioana Chira, News.ro, Observator cultural, Propagarta, RFI, Romaniapozitivă

Accelerator este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 și în cadrul Programului RO-CULTURA și implementat de către Asociația Culturală Eastwards Prospectus.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.