Mihaela Hudrea

Slow Drip, 2022

acrylic on paper
55 x 40 cm
(65.5 x 47.5 x 4 cm framed)

Slow Drip face parte dintr-un grup de lucrări intitulat Sequence of Events, care exprimă interesul artistei față de Big Bang ca moment de început al timpului – un subiect despre care a ajuns să citească pe larg.

Mihaela Hudrea sublimează referințe multiple din domenii precum fizica, astronomia și filosofia într-un limbaj vizual abstract pe care-l dezvoltă destul de intuitiv, ludic chiar. Prin linii precise și un simț fin al culorii, artista creează (a)simetrii, impresii de mișcare și tensiuni spațiale pe pânză sau pe hârtie. Procesul ei de lucru meticulos se traduce în lucrări cu o calitate meditativă ce se opune unei priviri grăbite.

Artist statement: „Practica mea artistică presupune un melanj de percepție, intuiție și cunoaștere, o doză de mirare colectivă combinată cu o interogare științifică referitoare la locul nostru în Univers. Mă interesează, în mod special, noțiunile de existență, realitate, spațiu și timp. Pornind de la o dispoziție mentală subtilă, și inspirată de concepte care sunt explorate în metafizică și astronomie, practica mea se materializează în pictură abstractă. Formele și culorile cu care lucrez au un curs al lor, ceea ce mă face să creez noi «constelații». Felul în care înțeleg și lucrez cu acestea nu se supune anumitor ierarhii. Intenția este să insuflu energie și vibrație poetică picturilor mele, pentru a declanșa în mintea și simțurile noastre acele lucruri necesare pentru a ne conecta cu emoțiile, gândurile și evenimentele de care ne simțim decuplați.”