Lucia Ghegu

Cage Structure III, 2022

oil-based marker on paper
70 x 50 cm
(77 x 57 x 4.5 cm framed)

Cage Structures este un grup de lucrări care înglobează bidimensionalitatea unor desene geometrice și tridimensionalitatea unui obiect sculptural din aluminiu.

La prima vedere, cele șase desene amintesc de o serie de reprezentări tehnice ale unor structuri similare. În ciuda preciziei lor formale, aceste structuri imaginate au, totuși, un scop misterios. Lucia Ghegu încorporează în alcătuirea lor diverse referințe arhitecturale, industriale și erotice, care rămân deschise interpretării.

Construite pe contradicții, structurile sunt animate de o tensiune interioară între elemente opuse: structurat/inexact, simetric/dezechilibrat, centrifug/centripet, logic/implauzibil. Rezultatul este o senzație de ambiguitate și spirit ludic care traversează mediile, de la desen la obiect.

Cu acest corp de lucrări, artista articulează un studiu despre felul în care atitudinile și acțiunile noastre sunt determinate în mod spontan, intuitiv sau subconștient de „arhitecturi mentale” pe care ni le-am dezvoltat treptat și de un imaginar senzual.