Galeria i8 a fost fondată în 1995 în Reykjavik și reprezintă un mix eclectic de artiști contemporani islandezi și internaționali. Pe lângă faptul că reprezintă 23 de artiști, galeria colaborează cu un număr de alți artiști care au expus frecvent în muzee și galerii. i8 este prezentă în mod constant la târguri internaționale, cum ar fi Art Basel, Frieze și The Armory Show.

Capitala Islandei, Reykjavik, are o scenă de artă vibrantă, ca urmare a faptului că Universitatea de Arte se află în acest oraș. În plus, datorită populației reduse, artiștii cu potențial beneficiază de întreaga atenție necesară. O națiune relativ tânără, Islanda nu are o istorie de mii de ani în domeniul artelor vizuale. Patrimoniul se construiește zi de zi.

i8 colaborează în mod activ cu scena de artă din Reykjavik, dar are o abordare relativ conservatoare, în sensul că nu reprezintă proaspăt absolvenți, ci mai degrabă artiști cu un anumit grad de maturitate profesională.

La fel ca România, Islanda se află la marginea Europei și, de aceea, trebuie să facă un efort suplimentar pentru a capta atenția internațională asupra scenei sale de artă. Abordarea i8 a fost de a defini galeria nu doar prin poziționare geografică și naționalitate, ci mai ales prin linia sa estetică. Această abordare a atras artiști din întreaga lume, precum și interesul celorlalți profesioniști din domeniu.

Galeria i8 – artiști