Oltenița
Artistă: Alina Ion

Treads of Solitude

Audio-ul „Treads of Solitude” conține „instrucțiuni” sau indicii privind direcțiile (stânga, dreapta) și coexista în spațiul public offline, dar și online. Parametrii pentru piesa sonoră urmează o scurtă călătorie. Spectatorul pornește (ideal) de la el acasă și își termină taseul la stația de autobuz (interurban). Călătoria este încărcată de sunete și priveliști care se suprapun, creând o stare de confuzie în care realitatea și ficțiunea se topesc una în cealaltă.

Proiectul poate fi înțeles ca o încercare de a ne face să reconsiderăm un anumit timp și spațiu din istoria noastră personală și de a dezvălui momente din viața noastră de zi cu zi.

Alina Ion: „Lucrarea Treads of solitude a pornit de la un drum recurent, cu care mulți suntem familiarizați – un traseu care unește acasă – sau ceea ce numim acasă – și gara, sau autogara – un punct de plecare către alte destinații. Derivat din întrebarea: Există un simț de apartenență la o comunitate într-o stare de solitudine?, audio-ul se vrea a fi un însoțitor de drum pe termen scurt, care ghidează, prin niște direcții generale, fiecare ascultător în parte, lăsându-l totodată să-și construiască propriul traseu.

Lucrarea este gândită astfel încât să nu aibă o locație specifică și să nu fie legată de un eveniment punctual, cât mai degrabă deschisă pentru un interval de timp nelimitat: odată puse marcajele în spațiu, acestea vor rămâne acolo până când vor fi deteriorate sau luate.

Imagini