București, 25 iunie 2023, ora 12.00, online
Artistă: Maria Mandea

The Library for Public Games. An Institute of Play project

Imagini

Această activare In-situ propusă de Maria Mandea este armonizată cu anterioara intervenție online, desfășurată la finalul lunii iunie 2023, care a deschis suita de proiecte de artă în spațiu public din cadrul Accelerator-ului și care marcat lansarea „Bibliotecii de jocuri publice”. Găzduită de website-ul Institutului Jocului, „Biblioteca de jocuri publice” este o colecție de jocuri, care conține regulile și instrucțiunile de instalare, iar aceste jocuri pot fi desenate și jucate în spațiul public de către oricine.

Lucrarea constă într-un spațiu fizic delimitat, unde artista invita publicul larg să experimenteze și chiar să creeze noi jocuri. Prin joc, spațiul public devine un spațiu ludic, un spațiu locuit, poetic și activ. Intervenția va fi efemeră, cu o durată de doar 6 luni, dar aceasta poate fi repetată de către public aici sau în alte spații publice, urmărind instrucțiunile de instalare a jocurilor disponibile în Biblioteca de jocuri publice, pe website-ul Institutului Jocului.

Biblioteca este deschisă și accesibilă oricărui tip de public, astfel încât va fi folosită și ca un instrument pedagogic pentru a implica oamenii în crearea și înțelegerea jocurilor în spațiul public.

Imagini